kr 0,00
0

Ta dere sammen! Bruk søppelkassene!

Fasvo’s Ryddegruppe

Etter en samtale med Fasvo’s Ryddegruppe kommer det fram at mange av medlemmene gjerne vil vise hva arbeidsoppgavene og hvordan en vanlig hverdag ser ut for dem.

Ved litt planlegging blir vi enige om at jeg får lov til å skygge dem en ettermiddag.

Arbeidsoppgavene til ryddegruppa varierer, og for å vise Fredrikstad fra sin beste side må det arbeidskraft til. Vi er mange mennesker og et byområde, samt en gågate fullt av mennesker legger fra seg dype spor og mye avfall.

Heldigvis finnes det mennesker som passer på at det ikke samler seg opp slik at vi slipper å vasse i søppel langs gatene.

Morten & Kjell Åge

Morten og Kjell Åge har tatt en pustepause etter å ha ryddet ferdig Togbane-Parken i det jeg møter dem. Solen står på sitt høyeste i det vi slår oss ned på en benk et par steinkast unna togsporet.

De har en stor søppelsekk hver som de har fylt opp med alt mulig som ikke hører hjemme på bakken. Morten og Kjell Åge forteller at de nyter sola spesielt i dag, etter en “altfor lang” vinter med snø og kuldegrader.

Det kunne jo vært verre forteller Kjell Åge, “Vi kunne jo bodd i Sibir, der er det jo kaldt heeeele tiden! “ “Jeg føler at da er det veldig behagelig å være hjemme i Norge” legger Morten til i enighet med Kjell Åge.

Skoleklokken ringer barna ut fra barneskolen bak oss mens vi prater, og parken fylles opp med små skolesekker. 

Det er mye arbeid som legges i at parker og togbane skal holdes rene, slik at barn og naturliv kan blomstre uten byrden av skadelig søppel. 

Her finner man nemlig mye rart som ikke hører hjemme rundt en barneskole.

Gutta er nå snart ferdige med de faste rutene som skal gjennomføres daglig, som betyr at de nå kan gå fritt langs byområdene og der det skulle trenges en opprydning.

Det er spesielt mye å rydde på mandagene, ettersom det er mye liv i byområde i helgene” sier Morten. 

Folk er nemlig ikke så altfor flinke til å bruke søppelkassene. Dette kan føre videre til at fugler og dyreliv drar avfallet utover parkene i et større areal, som fører til mer arbeid.

Til slutt før jeg forlater parken, spør jeg gutta om de vil legge igjen en siste kommentar til mennesker i Fredrikstad. 

Kjell Åge svarer høyt med en gang;                           “TA DERE SAMMEN, BRUK SØPPELKASSENE!!!”.

Skrevet av Benjamin Røthe, Fasvo AS.