kr 0,00
0

Menneskene som tar vare på vår historie

Ivareta kulturminnene

Fredrikstad har mye å tilby igjennom alle årstider, selv om det gjerne er sommerhalvåret hvor turistene strømmer til.

Kommunen har en historie som strekker seg langt tilbake i tid, noe som er godt synlig hvor enn man går. Her er det helleristninger, gravhauger og funnsteder rundt nesten hver en sving.

For at alle skal kunne erfare dette på nært hold og gå ifra opplevelsen med gode minner, må dette vedlikeholdes og tas vare på av fagkyndige. Det er her Fasvos Anleggsgartnergruppe kommer inn.

Steinringfeltet på Hunn

Fasvo As er godkjent lærebedrift i Anleggsgartnerfaget. Arbeidsleder Dag Løken er faglig leder og har et overordnet ansvar for arbeidsutførelsen som blir gjort er i samsvar med fagplanen i Anleggsgartnerfaget samt påse at Kulturminneloven § 4 blir ivaretatt.

Gravhaugfeltet på Hunn

Gruppen sørger for opprenskning av busker, stier og klipper gresset rundt de forskjellige stedene, og ser til at alt er pent og fremkommelig.

Tuneskipet

5 spørsmål til arbeidsleder Dag Løken

1. Fortell litt om arbeidet ved fornminnene, må jo være veldig stas!

Det går på fjerde året nå, også vant vi nylig kontrakten om 3 nye år. Så nå er vi drevne, og er inne i en god rutine. Vi holder på hele sesongen sammen med kommune og fylkeskommunen. Det skal jo være gjestevennlig – her kommer det busser fra Spania, Italia og Tyskland som spesifikt kommer på turer for å oppleve dette. Det er jo hellig grunn, så folk er flinke til å ikke kaste søppel og å oppføre seg.

2. Hva slags jobber tar dere på dere?

Nå er vi veldig store hos bedrifter, og har flere store kunder i distriktet. Vi er vel litt overalt. Men, det betyr ikke at vi ikke hjelper for eksempel en Fru Hansen med hagen – feller trær som er blitt for store – eller beskjærer busker. Vi tar altså på oss oppdrag for både private, og for bedrifter.

3. Hva annet er det dere gjør som er verdt å bemerke seg?

Vi selger ved til privatkunder! Både blanding og bjørk, småsekker på 60 liter og storsekker på 1500 liter. Vi kjører det ut til kunden, også er vi behjelpelig og bærer det dit det skal.

Bare ta kontakt med oss, så ordner vi det du trenger, hele året.
Dag Løken kan du nå på telefon 991 05 746.