kr 0,00
0

Bløtkake eller marsipan? Kanskje matpakke eller lapskaus?

Travle lunsjtider

Solen skinner ute, fuglene kvitrer og de første hestehovene fyller veikantene med farger. Det er lunsjtid, og på Fasvo konditori og catering er det full fart. Det klirrer i bestikk, snakkes både høyt og lavt med brede smil og innlevelse.

Som et hemmelig lite friminutt fra jobb, er dette et godt sted å være. Sansene omfavnes av god mat, nydelige dekorasjoner og man rekker å skravle litt for å høre hvordan helgen har vært.

Her har det gått unna med over 70 lapskaus på en dag, og i tillegg har det gått mangfoldige matpakker, bagetter og andre varmretter.

Reidun Foss ved Fasvo ler godt. «Det er ikke hver dag det skjer! Så det var en travel dag. Men det er jo så morsomt – og flott av vi kan tilby nærmiljøet kvalitetslunsj og middag på farten.»

Noe for enhver anledning

Visse tider av året skiller seg mere ut enn andre, og da våren kommer er det ikke bare hestehov som er etterlengtet.

Bryllupsklokkene ringer tett og ofte fra april og helt til høsten, og når vielsen er over og nervene roer seg er det mange som venter spent på å få se kaken.

«Vi lager det meste, og sier sjeldent nei», sier Reidun Foss, Avdelingsleder på Fasvo Catering og Bakeri. «Det lønner seg å komme med et bilde eller to, og en idé om hva slags farger det skal være, samt hvilken smak og tekstur du vil gå for. Og med bryllup er det lurt å være ute i god tid, i hvert fall tre uker før dagen burde du bestille.»

«Alt blir laget fra bunnen av,» fortsetter Reidun. «Dette tar tid og krefter, men så gjør vi det ordentlig også.»

17.Mai er jeg så glad i..

Og det merkes. Fasvos egne marsipankaker med 17.mai dekorasjoner er blitt populær. De kommer i flere fasonger og størrelser, og selges over disken. Men, om du vil sikre deg en til den store dagen lønner det seg å ringe inn for å bestille en liten uke i forveien. Denne ser lekker ut på kake-bordet når du får gjester, smaker himmelsk også slipper du å tenke på at den skal bakes mens du kanskje står og stryker bunadsskjorter til hele familien.

Når tiden først kommer og du behøver enten kake eller mat, så er det noen ting du bør tenke på.

Huskeliste

  • Hvor stor skal kaken være?
  • Skal den matche et tema på festen?
  • Hva slags type kake skal det være? Marsipan, krem eller kanskje mousse?
  • Skal visse allergener unngås?
  • Varm eller kald mat?
  • Leveres eller hentes?

Vi ønsker deg velkommen til både lunsj og middag, samt store og små begivenheter. Ja, så er det faktisk lov å svinge innom å unne seg en kakebit på veien hjem fra jobb, også.