kr 0,00
0

Om monteringsavdelingen

Hva gjør vi? Hvordan kan man best forklare denne avdelingen?

Noen ser kanskje for seg en fabrikk med arbeidere på hver side av et samlebånd, flittig i gang med å sette sammen deler. Andre har nok en mer romantisk vinkling og tenker på alver i nissens verksted som monterer og maler leker for både store og små.

Sannheten er et sted i midten: I et luftig rom med store vinduer er det rader med arbeidsbenker hvor det jobbes med alt mulig. Praten sitter løst, men fokuset er på arbeidet.

Det er ikke bare ett prosjekt det arbeides på, men flere. Helt bak i rommet ved vinduene er det satt opp større maskiner for prosjekter som behøver litt mer styrke enn bare never kan gi.

Det er oppslagstavler, store esker og paller med deler og ferdig pakkede prosjekter. På veggen henger det en egenprodusert hylle som viser frem alle produktene som blir laget på avdelingen. Man kan nesten se seg litt blind på alt, og hver ting er mer fascinerende enn den forrige.

Midt i rommet er det en arbeidsbenk med en mann som sitter fokusert mens han borrer små hull i en treskive. Han smiler og ler høyt, i godt humør før han jobber videre.

Klatrekæll og -kone. Barneleke laget på avdelingen
Klatrekæll og -kone. Barneleke laget på avdelingen

Vi spurte Lasse Tjellaug, arbeidsleder, 5 raske spørsmål.

Hva slags arbeid utfører dere?

Vi gjør litt av alt, egentlig. Vi tar på oss ulike monteringsjobber for ulike firmaer, som blant annet monterer vi ledningsnett til termostater for varmtvannsberedere til Høiax. . Vi har også pakkejobb for Royal Canin.

Utover dette driver vi også med utvikling av flere egne produkter som kommer for salg. Et av prosjektene har stort potensiale, noe som vi syntes er veldig spennende!

Lasse Tjellaug

Hva jobber dere helst med?

Vi vil jo helst gjerne ha prosjekt og jobb vi kan gjøre over lang tid. Men også småjobber er velkomne.

Hvor mange arbeider her?

Vi har 23 ansatte på avdelingen, men ikke alle arbeider hver dag. Noen er her en dag i uken og andre fem. Men her er det alltid travelt!

Henter og leverer dere?

Det gjør vi! Vi har egne biler som vi bruker til å hente og levere prosjekter til de ulike firmaene.

Ugler, avdelingens nyeste prosjekt

Hva er noe av det mest nevneverdige dere har jobbet på?

Tja, si det! Før jul hadde vi et prosjekt som slo veldig godt an. Vi  begynte vi å produsere Rudolf, små reinsdyr vi skjærer ut og setter sammen. De er jo utrolig artige, og ser flotte ut. Så dette er et prosjekt vi vil fortsette med.

Ellers har vi nå begynt med ugler av samme slaget. Dette krever jo sitt, for alle skal jo ha samme uttrykk – men så blir alle unike allikevel. Disse kommer snart for salg i alle våre utsalgssteder.

Rudolf